Calendar

okt
2
vr
2020
PBL grond weg en waterbouw @ Amsterdam
okt 2 @ 09:00 – 17:00

GWW Binnenstedelijk
Een technische cursus Grond-, Weg- en Waterbouw en Groen en Inkoop voor Binnenstedelijke infraprojecten, afgekort GWW Binnenstedelijk.

Wat ga je leren in de technische cursus GWW?
In de 5 dagen durende cursus GWW stomen we je klaar voor het geïntegreerd en projectmatig werken aan binnenstedelijke infraprojecten. De cursus bestaat uit 5 dagen, verdeeld over maximaal 5 maanden, welke uitsluitend gericht is op het ontwikkelen van je technische competenties. Het uitgangspunt is dat je generieke competenties of soft skills overeenkomen met een paar jaar werkervaring. Tijdens de cursus krijg je verdieping in je eigen rol als werkvoorbereider of projectleider, maar ook als zijinstromer uit een niet-technische branche of indien je op zoek ben naar het actualiseren van je kennis opgedaan tijdens een afgeronde HBO opleiding Civiele Techniek of aanverwante opleiding. Na het afronden van de cursus heb je voldoende technische kennis en inzicht opgedaan om met een projectmatige en geïntegreerde aanpak te werken aan binnenstedelijke infraprojecten.

Docenten en inhoud
De vakken worden verzorgd door specialisten uit het bedrijfsleven, de onderwijsmethodiek is gebaseerd op Project Based Learning (PBL). Met deze onderwijsmethodiek en het aanbieden van vakken gebaseerd op het ontwikkelen van jou technische competenties zoals specificeren, ontwerpen en realiseren kun je altijd je rol vinden in infraprojecten met middelgrote en grote infraprojecten. De inhoud van de cursus bestaat uit een theoretisch online deel waarin technische GWW kennis wordt opgedaan en welke kennis daarna in 5 projectdagen toegepast kan worden onder begeleiding van een hoofddocent (projectmanager) en 2-3 specialisten per dag die toelichting en begeleiding geven op een specifiek projectonderdeel.

Werkvormen
Een cursusdag is een projectdag gecomprimeerd in 9 uur, waarbij in teamverband wordt gewerkt aan een hoofdopdracht, bestaande uit diverse onderdelen. De eerste dag gaat over Grond, waarbij de bodemopbouw wordt bestudeerd. Tevens is er ook een onderdeel kabels en leidingen op deze dag en aandacht voor energietransitie. Vervolgens gaat de tweede dag over Weg; wegontwerp en wegenbouw. Dit gebeurt aan de hand van landelijke richtlijnen en een specifieke HIOR van een grote gemeente. Dag 3 gaat over Water, daarin zal je binnen een dag een gebied rainproof dienen op te leveren inclusief de belangrijkste vooronderzoeken die daarbij nodig zijn. Hierbij zal basiskennis op het gebied van geodata worden opgedaan.

De laatste twee dagen zijn op verzoek van grote gemeentes toegevoegd, nl. Groen en Inkoop. Dit zijn twee belangrijke onderdelen die horen in het integrale werken.

Bij Groen zullen de belangrijkste stappen van Ecologische onderzoeken bij stedelijke vernieuwingsprojecten worden doorlopen en hoe een BoomEffectAnalyse ingezet kan worden. Bij Inkoop dient de deelnemer kennis op te doen van diverse contractvormen, gebruik van systeemgerichte contractbeheersing en risicomanagement.

Als de deelnemer de online toets en de 5 dagen succesvol heeft doorlopen, zijn de technische competenties en het communiceren hierin (verder) ontwikkeld om binnenstedelijke projecten resultaatgericht op te pakken.

Toelating
Aangezien deze cursus niet geaccrediteerd is, zijn er geen instapvereisten. Het niveau is post-HBO en staat open voor deelnemers die professioneel kunnen communiceren, samenwerken en rapporteren. Dus, heb jij een basis set aan soft skills en op zoek naar technische skills, dan ben je welkom.

Wil je alvast een idee krijgen op welk niveau je moet zitten om toelaatbaar te zijn? Bekijk dan een voorbeeldcasus en mini-opdracht tijdens een van de dagen.

Wanneer
02, 09 en 23 oktober 2020

Voor meer informatie omtrent deze cursus stuur een email naar cblanca@blij-leren.nl

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com